我想看污的视频_ 【显选】-思茅小学
淘宝减肥药排行榜十强
只推淘宝安全有效的减肥药

当前位置:我想看污的视频 > 减肥产品

我想看污的视频

时间:2021-04-15 01:51  编辑:wendj

Where 引导的从句

【教学目标】让学生掌握八种状语从句的基本用法

【教学难点】where 引导的状语从句和正确运用where的注意事项

【教学重点】where 引导的状语从句

【教学过程】

一.where 的用法与高考难点

where的用法灵活多变,表现在它可以引导多种从句,请看下面的句子:

Where he was born is unknown to us.

He told me where he was born.

This is where he was born.

I have no idea where he was born.

This is the place where he was born.

He works where he was born.

No matter where you go ,I’ll wait for you here.

(一).作连接副词,引导名词性从句

I. 引导主语从句

1.____ we shall spend our holiday this summer ____ decided.

A. why, is not

B. when , has not

C. where, has not been

D. That, hadn’t

有时为了平衡句子,避免句子头重脚轻,使用形式主语it,指代where引导的主语从句。如: It’s really no business of yours where I spent my summer.

我们在哪里度假确实与你无关。

II. 引导宾语从句

2.Can you make sure ____ the gold ring?

A. where Alice had put

B. where had Alice put

C. where Alice has put

D. where has Alice put

3.Upon graduation he asked to be sent to _____.

A.where he is most needed

B. where he needed

C. where he is mostly needed

D. where is he mostly needed

III. 引导表语从句

4.Go and get your coat. It’s ____ you left it.

A. there

B. where

C. there where

D. where there

有时where表抽象的含义,不同的情况下译法也不同。

That’s where we differ. 这就是我们的分歧所在。

That’s where we stand. 这就是我们的立场。

That’s where you are wrong. 你的错就在这儿。

IV. 引导同位语从句

5.The proposal had been put forward, and then arose the question ___ we were to get the proofs ___.

A. what, needed

B. where, to need

C. what, to need

D. where, needed

(二).作关系副词,引导定语从句

where引导定语从句,其前有表示地点的先行词,where在从句中作状语,可用“介词+which”替换。该用什么介词,需根据先行词的具体情况而定。

6.After living in Paris for fifty years he returned to the small town ____ he grew up as a child.

A. which

B. where

C. that

D. when

选择引导定语从句的关系词时,不能只看先行词,误认为先行词表示地点就选关系副词where ,做这类题的关键要看定语从句里缺少什么成分,当从句中缺少主语,宾语时,应用that或which, 缺少地点状语时,应用where引导定语从句。

This is the place _____ I worked last year.

This is the place _____ I visited last year.

第一句定语从句里缺少地点状语,即I worked (in the place) last year,填where或in which,

第二句定语从句里缺少visited的宾语,即I visited (the place) last year, 故填which, that或省略。

7.I can still remember the sitting-room ____ my mother and I used to sit in the evening.

A. what

B. which

C. that

D. where

8.There were dirty marks on her trousers ____ she had wiped her hands.

A. where

B. which

C. when

D. that

9.If a shop has chairs ____ women can park their men, women will spend more time in the shop.

A. that

B. which

C. when

D. Where

有些名词作先行词时表抽象的地点,其后也可由where引导定语从句,在定语从句中作状语。这类抽象的地点名词有:point, position , situation, condition, state,scene, business, stage等。

10.We’re just trying to reach a point ____ both sides will sit down together and talk.

A. where

B. that

C. when

D. which

11.Each player of chess is trying to trap the other player’s king into a position ____ escape is impossible.

A. when

B. that

C. in which

D. from which

在定语从句中,where还可以作介词的宾语,即:由“介词+where”引导定语从句。

She climbed up to the top of the hill, from where she could have a good view of the whole town.

12.His head soon appeared out of a window, ____ he could see an elephant in the distance.

A. from where

B. which

C. from that

D. Where

(三).作从属连词,引导副词性从句

I. 引导地点状语从句

where引导地点状语从句时,where从句用来修饰主句的谓语动词,“在(到)……的地方”。

13.After the war, a new school building was put up ____ there had once been a theatre.

A. that

B. where

C. which

D. when

14.--- Mom, what did your doctor say?

--- He advised me to live ____ the air is fresher.

in where B. in which C. the place where D. where

where引导的是地点状语从句,相当于定语从句中的in the place where,从涵义上讲,where等同于in / on / at / to the place where 。

II. 引导让步状语从句

Na matter where 引导让步状语从句,相当于wherever, 意为“不管…在哪里,无论何地”。如

No matter where he goes, I’ll go, and I don’t care what happens.

=Wherever he goes, I’ll go, and I don’t care what happens

二.正确运用where的注意事项

I.正确分析句子的结构

为了增强试题的迷惑性,加大试题的难度,命题者越来越注重使用复杂的句式。

15.The place ____ the bridge is supposed to be built should be ____ the cross-river traffic is the heaviest.

A. which, where

B. at which, which

C. at which, where

D. which, in which

16.Could it be in the room ____ we had a talk last night ____ you left your keys?

that, where B. in which, where

C. where, that

D. where, where

17.--- Do you still remember where we met for the first time?

--- Of course. It’s in the hotel ____ you stayed.

A. that

B. where

C. which

D. when

II. 看清句子所缺的成分

搞清楚句子缺什么成分是作对题的关键。

18.A modern city has been set up in ____ was a wasteland ten years ago.

A. what

B. which

C. that

D. where

19.In an hour, we can travel to places ___would have taken our ancestors days to reach.

A. where

B. when

C. which

D. what

20.He transplanted the little tree to the garden ____ it was the best time for it.

A. where

B. when

C. that

D. until

21.--- Do you have anything to say for yourselves?

--- Yes, there’s one point ____ we must insist on.

A. why

B. where

C. how

D. /

巩固练习:

1. Is this research center ____ we visited the modern equipment last year?

A. where

B. that

C. the one that

D. Which

2. Go and get your umbrella. It’s still ____ you left it.

A. there

B. in which

C. where

D. in the place

3. Little Jim is going to spend his holiday in Paris, ____ lives his uncle.

A. which

B. who

C. where

D. that

4. Is this the town ____ he visited his friend the other day?

A. that

B. /

C. the one

D. where

5. Nowadays teenagers like to go to the fast food restaurants, ____, as the name says, eating doesn’t take much time.

A. which

B. who

C. what

D. where

6. A new school building is under construction, so we can not walk _ we liked as before.

A. as

B. where

C. which

D. when

7. This photo of mine was taken ____ stood the famous high tower.

A. which

B. in which

C. where

D. there

8. I kept this picture ___ I can see it everyday as it reminds me of my university days.

A. in which

B. where

C. when

D. whether

9. --- Where do you plan to work?

--- I’ve made up my mind to go ____ I’m most needed.

A. to the place

B. to which

C. that

D. where

10. He put it ____ was light, in other words, where everyone could see it.

A. there

B. where

C. where there

D. there where

11. It was ____ my father worked ____ I work now.

A. where, that

B. where, when

C. that, where

D. that, that

12. I think you’ve got the point ____ a change is needed, otherwise you will fail.

A. which

B. when

C. that

D. where

13. I really don’t know ____ I had my money stolen.

A. when was it that

B. that it was when

C. where it was that

D. it was where that

14.It was in the village ___ he once lived___ he got his junior education.

A. that, where

B. where, that

C. which, where

D. where, which

15. It was ____ that I found my books.

A. where I had left them

B. wherever

C. in the place that I had left them

D. here and there 答案:1.A 2. C 3. C 4. D 5. D. 6. B 7. C 8. B 9. D 10. C 11. A 12.D 13. C 14. B 15. A

。

猜你喜欢

最安全有效的减肥药

最安全有效的减肥药

编辑:小徐

现在的减肥药真的是真假难分,在选择减肥药的同时也应该更加小心,减肥药多种多样,那么如何才能选择最安全有效的减肥药,也成了很多小仙女的内心疑问,下面就跟着我想看污的视频小编一起看一下,如何选择最安全有效的减肥药。 最安全有效的减肥药选购方法 1、首先需要观察产品的外包装,在包装中可以看到其配方是不是含有激素,含有激素的减肥药对身体的内..

吃减肥药失眠

吃减肥药失眠

编辑:小徐

随着现在流行以瘦为美,很多人会不顾身体的健康选择减肥药,达到快速减肥瘦身的效果,但是很多减肥药都是有副作用的,副作用比较轻的就是失眠现象,那么吃减肥药出现失眠是怎么回事儿?如果出现失眠后,我们应该怎样缓解? 吃减肥药失眠是怎么回事 减肥药中富含安非他命,所以减肥药服用了太多会有失眠现象,服用减肥药期间,身体会逐渐出现抗药性,身..

最新文章